Pagini

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Google Webmaster Tools - Instrumente pentru webmasteri


web master tools

Ce este Google Webmaster Tools?
Google Webmaster Tools reprezinta o suita de instrumente care ofera rapoarte detaliate despre vizibilitatea paginilor dvs. pe Google, date despre accesarea cu crawlere, indexare, traficul de căutare, etc.
Pentru un webmaster aceste rapoarte reprezinta o sursa valoroasa de informatii care l-ar ajuta sa faca o evaluare a site-ului si i-ar da niste indicii despre care aspecte ale site-ului ar trebui imbunatite pentru o mai buna pozitionare in Google.

In acest post voi vorbi despre unele din cele mai importante instrumente pe care le ofera  Google Webmaster Tools.

1. Informatii despre traficul de cautare
Aceasta sectiune ofera informatii despre interogarile pe Google in urma carora site-ul dvs. a aparut in rezultate.

Pentru a vizualiza pagina despre traficul de cautare:
1. Din pagina de pornire Webmaster Tools faceţi clic pe site-ul dorit.

2. In meniul in partea stanga faceti click pe Your site on the web si apoi click pe Search Trafic.

web trafic

  • Queries - numărul total de interogări care a returnat pagini de pe site-ul dvs, pe parcursul unei perioade de timp date.
  • Query - cele mai populare cuvinte cheie care au adus site-ul in rezultate
  • Impressions (Afisari) - numarul de pagini totale care au fost vazute in rezultatele cautarii.
  • Clicks - numarul de click-uri care au fost facute in rezultatele cautarii pentru o anumită interogare.
    (De exemplu in imaginea de mai sus se observa ca desi "tutoriale html" este cuvantul cheie care a generat cele mai multe afisari pentru site - 1600 afisari, totusi doar 35 de click-uri au fost facute. In schimb cuvantul cheie "curs html", desi a generat doar numai 320 de afisari, au fost facute 60 de click-uri.)
  • Average position - poziţia medie a site-ului dvs. pe pagina cu rezultatele căutării pentru respectiva interogare.

Cum ma ajuta aceste date sa-mi imbunatatesc pozitia in motoarele de cautare?
De exemplu dacă cuvintele cheie pe care va aşteptaţi să le vedeţi in topul listei de interogari nu apar, atunci acesta e un semn ca site-ul dvs. inca nu are continut relevant pentru acele cuvinte cheie, sau nu este optimizat pentru acele cuvinte cheie. Pentru o scurta introducere in SEO poti revizui cele 9 Sfaturi utile si Ghidul SEO de la Google.

2. Cuvinte cheie 
Aceasta sectiune prezinta un raport despre cuvintele cheie care caracterizeaza site-ul.

Pentru a vizualiza pagina despre cuvintele cheie:
1. Din pagina de pornire Webmaster Tools faceţi clic pe site-ul dorit.

2. In meniul in partea stanga faceti click pe Your site on the web si apoi click pe Keywords.
keywords
 
In mod normal cuvintele cheie care caracterizeaza subiectul site-ului ar trebui sa apara pe primele pozitii in acest raport. Aceasta "sugereaza" motoarelor de cautare despre topicul acelui site. De exemplu daca pe o pagina din site apare de 15 ori cuvantul "SEO", atunci e clar ca pe pagina respectiva se vorbeste despre SEO. Deci dupa indexarea paginii, pagina va fi returnata in rezultate atunci cand se va cauta "SEO".

3. Fetch as Googlebot
 Acesta este un instrument care ofera posibilitatea sa inscrii o pagina in Google. In loc sa astepti pana cand crawlerul iti va vizita pagina si o va indexa, poti sa folosesti interfata Fetch as Googlebot pentru a inscrie direct link-ul. Pentru aceasta va trebui sa specifici intr-un camp URL-ul paginii care va fi trimis la Google.


Pentru a vizualiza pagina Fetch as Googlebot:
1. Din pagina de pornire Webmaster Tools faceţi clic pe site-ul dorit.

2. In meniul in partea stanga faceti click pe Diagnostics apoi click pe Fetch as Google Bot.

fetch as googlebot

4. Backlink-uri
Daca vreai sa stii cate site-uri si in special cine face referire catre site-ul tau, atunci aceasta pagina ofera exact aceasta informatie. De asemenea se arata si care este sunt cele mai populare pagini spre care se face referire.

Pentru a vizualiza pagina cu backlink-uri:
1. Din pagina de pornire Webmaster Tools faceţi clic pe site-ul dorit.

2. In meniul in partea stanga faceti click pe Your site on the web apoi click pe Links to your site.
backlink

5. Crawl errors
Un tool foarte folositor, mai ales pentru site-urile care au un volum mare de pagini. Acest tool iti arata link-urile moarte din site, sau cu alte cuvinte link-urile care fac legatura catre o pagina inexistenta sau link-urile care din cauza ca au fost scrise incorect, nu pot accesa resursa la care se face referire.
Coloana "Linked From" din raport, arata anume din ce pagina nu a putut fi accesat URL-ul.
Este un tool bun pentru debugging.

Pentru a vizualiza pagina despre erorile in timpul crawling-ului:
1. Din pagina de pornire Webmaster Tools faceţi clic pe site-ul dorit.

2. In meniul in partea stanga faceti click pe Diagnostics apoi click pe Crawl errors.

crawl erori
 

2 comentarii:

  1. Servicii SEO de calitate oferite de seoboost.ro. Apeleaza cu incredera la aceasta echipa de specialisti SEO si vei obtine optimizare pentru Google de calitate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Zi bună, eu sunt Josef Lewis. Un creditor reputabil, legitim și acreditat. Oferim împrumuturi de orice fel într-un mod foarte rapid și ușor, împrumut personal, împrumut auto, împrumut de acasă, împrumut student, împrumut de afaceri, împrumut Inventor, consolidarea datoriilor. etc

    Obțineți aprobarea pentru un împrumut de afaceri sau personal astăzi și obțineți fonduri în aceeași săptămână de aplicare. Aceste împrumuturi personale pot fi aprobate indiferent de creditul dvs. și există o mulțime de clienți fericiți pentru a susține această afirmație. Dar nu veți obține doar împrumutul personal de care aveți nevoie; veți obține cea mai ieftină. Aceasta este promisiunea noastră: garantăm cea mai mică rată pentru toate împrumuturile cu beneficii colaterale gratuite.

    Ne străduim să lăsăm o impresie de durată pozitivă depășind așteptările clienților noștri în tot ceea ce fac. Scopul nostru este să vă tratăm cu demnitate și respect, oferind în același timp servicii de cea mai bună calitate în timp util. Nu este necesar un număr de asigurări sociale și nu este necesară verificarea creditului, 100% garantată. Răspundeți imediat folosind detaliile de mai jos dacă sunteți interesat de un împrumut și nu aveți niciun fel de înșelătorie.

    Email: progresiveloan@yahoo.com
    Apel / WhatsApp: +16626183756
    Site web: https://progresivefunding.wordpress.com



    RăspundețiȘtergere